Ukens kamper: midtukerunde i Obos Nasjonal G19

OBOS Nasjonal G19-serien ruller videre, og fra og med onsdag har MyGame intet mindre å by på enn tre kamper på tre dager.
Skrevet av Even Funderud
12. mars 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

Color Line Stadion Onsdag 13.03.24 15:00

Tynn poengfangst

Før Molde skulle møte Rosenborg to ganger på en uke, mente moldetrener Daniel Berg Hestad at poengfangsten i disse kampene ville være avgjørende for å kunne avansere til a-sluttspillet.

Første kamp endte 2-2 i Trondheim, mens lørdagens oppgjør glapp for moldenserne. De blåkledde ledet 2-0 midtveis i første omgang, men en imponerende snuoperasjon fra trønderne ble fullført da Fridtjof Killi Olsen satte inn 2-3 i det 67. minutt.

Kamp til gode: Onsdagens motstandere deler 2.plassen, men Aalesund har en kamp mindre spilt. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Det ble ingen flere mål i kampen, og heller ingen flere poeng for Molde. Et poeng på de to kampene er trolig ikke det moldelegenden Hestad hadde håpet på, men hans gutter har fortsatt avansementet innen rekkevidde. Da må de komme over Aalesund på tabellen.

Alt i egne hender

Aalesund har hatt en variabel første halvdel av gruppespillet og står med fire poeng på sine tre første kamper. Sunnmøringene ligger for øyeblikket likt med sine naboer i nord, men har en kamp mindre spilt og alt i egne hender.

Da det motsatte oppgjøret gikk på Aker Stadion, var det tangotrøyene som tok med seg alle de tre poengene. En gjentakelse av dette på onsdag ville være et stort skritt mot a-sluttspill for Aalesund.

Se Aalesund – Molde her

Fosshaugane Campus Torsdag 14.03.24 14:00

Blåste liv i drømmen

Etter å ha tapt sine to første gruppespillkamper, tok Sogndal sine første poeng tidlig i mars. Dette gjorde de på imponerende vis da de slo Aalesund 3-0 hjemme på Fosshaugane Campus.

De tre poengene blåste liv i håpet om avansement i Sogndal, men vestlendingene har fortsatt en jobb å gjøre hvis de skal få tre inn i det gjeveste selskapet.

Denne jobben kan de fortsette på allerede på torsdag, når Rosenborg kommer på besøk til saftbygda. Gruppelederne fra bartebyen satte tre mål i sogndølingenes nett i løpet av kampens første 18 minutter sist gang lagene møttes.

Hjemmelaget er trolig avhengig av en bedre start hvis de skal ta poeng denne uken.

Kan sikre a-sluttspill

Rosenborg sto som tidligere nevnt for en imponerende snuoperasjon sist lørdag, da de snudde 2-0 til 2-3 på Aker Stadion.

Trønderne topper tabellen i gruppe C med fire poengs ledelse ned til andreplassen, og de er to kamper unna å gå ubeseiret gjennom gruppespillet.

Med seier torsdag er Rosenborg matematisk sikret avansement til a-sluttspillet, men Sogndal har vist at de kan bite fra seg på hjemmebane.

Se Sogndal – Rosenborg her

Skagerak Arena Fredag 15.03.24 14:00

Maktdemonstrasjon

Odd spilte uavgjort i sin første gruppespillskamp mot Lillestrøm, og siden har de ikke sett seg tilbake.

Erik Krokvik overtok som trener for Odds G19-lag i slutten av januar, etter å ha vært en del av Jerv-systemet i åtte år. Under hans ledelse har Skienslaget allerede sikret seg avansement til a-sluttspillet.

Topp mot bunn: Odd og Hamkam er i hver sin ende av tabellen i gruppe b. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Ti poeng på fire kamper og en målforskjell på 13-3 vitner om et lag som virkelig har markert seg i sin gruppe.

B-sluttspill

Fredag tar telemarkingene imot HamKam på Skagerak Arena. Håkon Kristiansen, trener for Hamar-laget, uttalte for noen uker siden at de ønsket å sette inn støtet for å nå a-sluttspillet.

– Odd ser ut som det klart beste laget i år. Det virker som om vi andre må kjempe om andreplassen.

Sa Kristiansen den gangen, etter å ha tapt 0-6 mot nettopp Odd.

Muligheten for å kapre andreplassen forsvant imidlertid i kampene som fulgte mot Lillestrøm.

4-2-tap både i LSK-hallen og på Hias-banen førte til at muligheten for avansement til det gjeveste sluttspillet glapp.

HamKam må nå innstille seg på b-sluttspill, men de grønnkledde ønsker nok å bite mer fra seg i gruppespillet på veien dit.

Se Odd – Hamkam her