SPØRSMÅL OG SVAR

Her finner du svar på de fleste spørsmålene vi mottar i MyGame

 

 

Hva er MyGame? 

MyGame er den nye breddeplattformen for norsk idrett. Ved hjelp av sportskamera på små og store arenaer strømmer MyGame breddekamper fra hele Norge. Familie, venner og fans kan følge sine favorittspillere og- lag gjennom en egen app.  

 

Hvem står bak MyGame? 

MyGame er et samarbeidsprosjekt mellom idretten, TV 2 og norske grundere. 

 

Må man betale for å se på kamper? 

MyGame er en abonnementstjeneste. En abonnent velger en favorittklubb som vil motta 20% av abonnementsinntektene i direkte klubbstøtte. 

 

Hvordan kan jeg kjøpe abonnement? 

For å kjøpe et abonnement kan du klikke her. Da blir du tatt videre til strømmetjenesten hvor vi per nå har lansert en teknisk pilotperiode.

 

Hvor kan jeg finne kampene dere sender?

Kampene som sendes i løpet av den tekniske pilotperioden blir tilgjengelig fortløpende her. Du finner også innholdet gjennom TV 2 Play (MyGame-kategorien) eller gjennom våre apper for iPhone og Androidtelefoner.

 

Hvilke apper er tilgjengelig for MyGame-abonnenter? 

Det er egne MyGame-apper for iOS (iPhone / iPad) og Android. Begge har støtte for Chromecast, og iOS-appen har støtte for Airplay. Du finner appene enkelt ved å søke etter MyGame i App Store og Google Play Store. I tillegg er tjenesten lansert på nettlesere for PC og Mac her. Dersom du bruker andre plattformer kan du benytte TV 2 Play for å kikke på innholdet vårt. Da må du navigere deg frem til kategorien MyGame.

 

Jeg trenger hjelp til å bruke tjenesten, hvordan kan jeg kontakt kundesupport? 

Du kan kontakte vår kundesupport ved å klikke på denne linken.

 

Hvilke kamper og idretter vil bli vist på MyGame sin strømmetjeneste?  

Vi startet med utvalgte klubber fra Bring- og Lerøyligaen i håndball, og tilbudet vil stadig bygges ut og vokse med flere idretter. Vi vil inngå avtaler med klubber fra Norges ishockeyforbund, Norges basketballforbund, Norges volleyballforbund og Norges bandyforbund for innebandy. Pågangen fra klubber er stor, og vi vil fortløpende montere sportskamera i flere idrettshaller.  

 

Hvilke aldersklasser er dekket? 

Tjenesten er i første omgang tilgjengelig for seniornivå ned til aldersbestemt klasse 15 år.  

 

Hva må jeg gjøre for at kampene til klubben skal kunne filmes? 

MyGame og klubben inngår en avtale. Deretter må klubben ordne tillatelse til installasjon fra eier av idrettsanlegget. Ofte er dette kommunen idrettsanlegget befinner seg i. MyGame leverer all nødvendig dokumentasjon og søknadsskjema til dette formålet. Klubben må gi tilgang til strøm- og internett. Spesifikasjoner rundt dette finnes i informasjonspakken MyGame sender til klubben. 
 

Hva vil en installasjon koste klubben? 

Foruten strøm, internett og potensielt leie av lift, vil ikke installasjonen medføre kostnader for klubben. MyGame vil stå for installasjonen og kostnader relatert til sportskamera. 

 

Når vil min klubb få et MyGame-kamera hvis vi inngår en avtale nå? 

I løpet av høsten vil vi jobbe med å få installert sportskamera i de første 30 hallene for å tilgjengeliggjøre kamper fra Bring- og Lerøyligaen. Samtidig vil vi forsøke å finstemme installasjonsprosessen fra A-Å fortløpende, for å installere i flest mulig haller på kortest mulig tid. Når det er din klubb sin tur, vil det normalt gå 6-8 uker fra avtalen er inngått til sportskamera er ferdig montert. 

 

Hvordan ivaretar MyGame spillernes personvern? 

MyGame har etablert et system for å ivareta den enkeltes personvern. MyGame samarbeider tett med Norges idrettsforbund og relevante særforbund. Sammen med disse har vi hatt dialog med Datatilsynet i forbindelse med drift av tjenesten.

MyGame og Norges idrettsforbund har dels et felles ansvar for behandlingen av personopplysninger og dels har MyGame et selvstendig behandlingsansvar. Gjennom systemet som er etablert etterlever tjenesten  personvernlovgivningen.

 

Kan man reservere seg? 

Du kan reservere deg mot at MyGame henter ditt navn fra idrettens digitale systemer. Videoopptaket vil da ikke inneholde ditt navn i lagoppstillingen, ved målscoringer eller andre kamphendelser. Reservasjon for bruk av ditt navn kan du gjøre i «Min idrett». Laget du tilhører kan også i sin helhet reservere seg mot at lagets kamper blir filmet. Dette gjøres ved den som har administrasjonsrettigheter til lagsiden på idrettens digitale systemer, reserverer laget som helhet mot videopptak. Dersom du av grunner knyttet til din særlige situasjon ønsker å protestere mot at dine personopplysninger i form av videoopptak behandles, kan du be om å bli reservert mot behandlingen av personopplysningene dine. Slik reservasjon mot filming gjøres gjennom «Min idrett» og foregår ved at du sender et skjema med begrunnelse til MyGame. MyGame vil behandle slike forespørsler i tråd med kravene som stilles i Personlovgivningen.

MyGame og NIF utvikler også systemer for å ivareta behovene til personer som er under lovbestemt beskyttelsestiltak. Dersom du er under 13 år, må dine foreldre/foresatte håndtere reservasjonen for deg.

 

Blir alle kamper filmet og strømmet? Hva med de yngre klassene? 

I første omgang vil kun kamper i klassene ned til 15 år strømmes. Om man også ønsker å strømme yngre klasser, blir et spørsmål klubbene kan ta stilling til etter hvert. 

 

Er kameraene konstant aktive? 

Nei, kameraer og strømming aktiveres kun for kamper i NIFs spilleplan for de lag klubben har besluttet å strømme fra. Ingen kameraer er aktive utenom spilletiden. 

 

Jeg vil gjerne vite mer. Hvordan kan jeg kontakte MyGame? 

Vi hører gjerne fra flere klubber. Fyll ut vårt kontaktskjema som du finner nederst til høyre i vår bunnmeny på denne siden.