Ukens kamp: oppgjør om gruppeledelsen

Forrige lørdag tok Rosenborg mot Molde i Trondheim. Kampen var en jevn affære som endte med poengdeling og sluttresultatet 2-2. Denne lørdagen, kun syv dager senere, møtes lagene igjen. Denne gangen på Aker Stadion.
Skrevet av Even Funderud
8. mars 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

Aker Stadion 09.03.24 14:00

Magnus Tomren Solheim er kaptein på årets Moldelag, og var en sentral spiller i laget som løftet Obos Nasjonal G19-trofeet forrige sesong.

– Det var selvfølgelig utrolig gøy. Det var god matching, og det var gøy å få møte de beste spillerne på dette nivået.

Leder: Magnus Tomren Solheim er kaptein for Moldes G19-lag denne sesongen. Foto: Molde Fotballklubb/ Jonas Sande Ingebretsen

Solheim fikk kapteinsbindet i forkant av denne sesongen, og mener det er naturlig at man får større ansvar med alderen.

– Det er nytt for meg, men jeg trives i kapteinsrollen. Det er jo en litt yngre tropp bestående av spillere med litt mindre erfaring fra dette nivået i år sammenlignet med i fjor, men det er nok av talent i gruppa.

Moldekapteinen sier at laget begynner å ta form, og at han har tro på den kommende sesongen.

– Vi har brukt de første kampene, samt noen treningskamper, på å komme inn i rytmen. Vi ser allerede nå at relasjonene begynner å sitte, så vi har troen på at dette kan bli veldig bra i løpet av sesongen.

– Han er veldig inspirerende

Moldelegenden Daniel Berg Hestad, som har over 500 kamper for de blå fordelt mellom 1993 og 2016, er hovedtrener for Moldensernes unge lovende. Solheim forteller at troppen tar til seg mye fra den tidligere midtbaneeleganten.

– Daniel har mye erfaring, og vet hvordan det er å være ung spiller i Molde. Han er rutinert, og vi lærer mye av ham både når det gjelder fotballfaglige ting, men også om hvordan man presterer. Han er veldig inspirerende.

Moldenserne står med fire poeng etter tre kamper, og ligger på en foreløpig andreplass i det som er en veldig jevn gruppe. Kun to poeng skiller gruppeleder Rosenborg og foreløpig fjerdeplassinnehaver Sogndal. Moldekapteinen har troen på at de blir blant de to lagene som går til a-sluttspillet.

Tett: Gruppe C er jevn før siste halvdel av gruppespillet. Foto: Skjermdump fra fotball.no

– Det er gode lag i gruppa, men vi har ambisjoner om å komme videre(til a-sluttspill) slik vi har gjort de to siste årene. Vi tenker på oss selv, og tar det kamp for kamp. Så håper vi det er nok til å gå ut på topp.

Går for seier

Det motsatte oppgjøret gikk forrige lørdag, da Rosenborg spilte uavgjort mot Molde på SalMarbanen rett ved Lerkendal Stadion.

– Det svingte mye fram og tilbake. Begge lag var gode på å utnytte hverandres svakheter, og det kunne fort vært et annet resultat.

Solheim legger ikke skjul på at Moldenserne ønsker mer enn et poeng fra det kommende oppgjøret på Aker Stadion. Han trekker frem at å makte å holde trykket i 90 minutter er en nøkkel.

– Vi skal og være enda bedre på  å lese motstander tidlig. Samtidig som vi og skal studere forrige kamp, og se hvilke taktiske grep vi skal ta. Da kan det bli bra.

Se Molde – Rosenborg her