Ukens kamper: sesongdefinerende kamper i flere grupper

Gruppene har begynt å ta form i årets utgave av Obos Nasjonal G19-serien, og for flere lag er det denne uken virkelig mulig å posisjonere seg for avansement. På menyen denne uken har vi to nøkkeloppgjør i hver sin gruppe.
Skrevet av Even Funderud
28. februar 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.
LSK-hallen torsdag 29.02 18:30

Odd har rykket ifra

Hele tre av fire lag fra gruppe b kom helt til a-sluttspillets semifinaler i forrige sesongs utgave av Obos Nasjonal G19-serien. I år er det Odd som virkelig har rykket fra i gruppen, men det er likevel full kamp om avansement til det gjeveste sluttspillet .

Skienslaget topper gruppen med syv poeng etter tre kamper, og en imponerende målforskjell på 12-3. Lillestrøm er det eneste laget som har tatt poeng mot Odd hittil, da kanarifuglene har spilt 1-1 i begge sine to første kamper.

Tett: Odd har rykket ifra, men i kampen om 2.plassen er det jevnt.

Kun et poeng skiller de gjenværende lagene. Med en kamp mindre spilt er det en gyllen mulighet for både Lillestrøm og Hamkam til å ta førersete i kampen om den viktige andreplassen før andre halvdel av gruppespillet.

– Må kjempe om 2.plassen

Hamkam kom helt til semifinalen i fjorårets utgave av turneringen, men Hamarkameratenes trener, Håkon Kristiansen, er usikker på om hans gutter kan toppe fjorårets innsats.

– Vi prioriterte denne turneringen ganske høyt i fjor, og klarte å komme oss til semifinalen. Men en del av de spillerne som var viktige i fjor var siste års juniorer, så denne sesongen har vi fått inn en del yngre spillere.

Den unge troppen ligger for øyeblikket nederst i gruppen med kun et poeng på sine første to kamper.
– Vi har svingt litt i prestasjonene hittil. Vi er ganske godt fornøyd med den første kampen hvor vi spilte 1-1 mot Strømsgodset. Der kunne vi og fått med oss mer.

Hamarlaget kommer fra et 0-6 tap mot Odd på hjemmebane, et lag han mener er et knepp hvassere enn resten av gruppen i år.
– Vi ble mer eller mindre rundspilt av Odd, som ser ut som det klart beste laget i år. Det virker som vi andre må kjempe om 2.plassen.

SalMarbanen lørdag 02.03 14:00

Storoppgjør

Rosenborg mot Molde er et av de oppgjørende i norsk fotball som ikke trenger noen videre introduksjon, men den skal få det likevel. Ikke bare er dette to historiske storheter på seniornivå, de var og begge blant de beste lagene på G19 nivå i fjorårsseongen.

Rosenborg ble til slutt tapende finalister i norgesmesterskapet for G19, mens Molde gikk seirende ut av forrige utgave av Obos Nasjonal G19-serien. Denne helgen skal lagene kjempe om avgjørende poeng i Trondheim.

Hvem skal ut?: Kun to lag skal videre fra gruppe c

Kun et poeng skiller de tre øverste lagene etter to spilte kamper, men det er bare to av lagene som kan gå videre til a-sluttspillet.

Lørdagens oppgjør er en nøkkelkamp for begge lag. Rosenborg vil med seier ha tatt et stort steg mot avansement. Molde vil med tap i denne bortekampen potensielt få hele fire poeng opp til avansement, og en stor oppgave før de siste kampene i gruppespillet.

– Vi har respekt for dem

De regjerende mesterne fra fjorårets a-sluttspill har hatt mye utskiftninger siden forrige sesong, da flere av spillerne har blitt flyttet opp til a-laget eller gått på utlån.

Daniel Berg Hestad er hovedtrener for Moldes unge lovende. Han er klar på lørdagens oppgjør mot trønderne blir viktig.
– Vi trenger poeng mot Rosenborg nå. Det blir et slags dobbeltoppgjør da vi møter dem både nå og neste uke, og det er klart at poengfangsten i de kampene vil avgjøre om vi har sjans til å bli topp to eller ikke.

Moldelegenden trekker frem at laget fra rosenes by har hatt et tak på helgens motstandere på juniornivå.
– Vi har ofte vært bedre enn dem de siste årene, men de har en god generasjon nå. Vi har respekt for dem.