Ukens kamp: gruppeleder mot norgesmester

Odd har fått en pangstart på Obos Nasjonal G19-sesongen, og kjørte forrige helg over Hamkam 0-6 på bortebane. Nå venter de besøk av det som var et av fjorårets beste juniorlag. Fredag ettermiddag skal viktige poeng deles ut på Skagerak Arena.
Skrevet av Even Funderud
22. februar 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

Fredag 23.02 16:00

Solid åpning under ny ledelse

Odd har hatt en imponerende start på gruppespillet i Obos Nasjonal G19-serien, og har tatt fire poeng på sine første to kamper. Erik Krokvik tok over laget i slutten av januar, etter å ha vært i Jervsystemet i åtte år.

– Det har vært en fin start så langt. Jeg har brukt mye tid på å bli kjent med laget. Det er mange gode både spillere og personer.

På topp: Odd er for øyeblikket innehavere av førsteplassen i gruppe B.

Krokvik forteller at ambisjoner for sesongen ikke er noe de har satt enda, men er tydelig på at Obos Nasjonal G19-turneringen er en de ønsker å hevde seg i. Han er spent på fredagens oppgjør.

– Jeg tror det blir en bra fotballkamp. Vi er nok to lag som kommer til å ha en ganske lik inngang til kampen. To lag som ønsker å stå høyt og spille ball.

Med tre poeng på fredag vil Odd kunne sikre en luke på hele fem poeng ned til tredjeplassen, og feste et solid grep om avansement i gruppen.

Regjerende Norgesmestere

Strømsgodset var helt i norgestoppen på G19-nivå under fjorårets sesong. Tap i finalen i A-sluttspillet i Obos Nasjonal G19, og gull i Norgesmesterskapet G19 vitner om et talentfullt lag.

Drammensernes trener, Tobias Torgersen, ser naturligvis tilbake på året som en suksess, men mener at det får være opp til andre å bedømme om de var landets beste juniorlag under fjorårssesongen.

– Vi var nok helt der oppe, men det var mange lag som var gode i fjor. Vi klarte å levere bra i de kampene som gjaldt på slutten, selv om det selvfølgelig var surt å tape mot Molde i finalen(i Obos Nasjonal G19 2023).

Høye ambisjoner

Flere av nøkkelspillerne fra fjorårets utgave av Strømsgodset G19 har blitt flyttet opp til A-laget, og enda flere spillere som kunne vært aktuelle for fredagens kamp er for øyeblikket med A-laget på treningsleir i Marbella.

Likevel er Torgersen klar på at ambisjonene på Marienlyst fortsatt er høye, og at Strømsgodset alltid ønsker å hevde seg i turneringene de deltar i. Foreløpig står ungguttene fra Drammen med to poeng etter å ha spilt 1-1 i begge sine to første kamper i gruppe B.

– Det har vært tette og jevne kamper, og god matching for oss. Så jeg er fornøyd med starten, men jeg ønsker at vi skal klare å score litt flere mål.

Godsettreneren har fått med seg at fredagens motstander har hatt fått en god sesongstart, og han er spent på oppgaven som venter på dem på Skagerak Arena.

– Det blir en tøff match. Odd er et lag som scorer mye mål, og som er angrepsvillige. Jeg forventer at det blir en kul kamp.

Se kampen her