Ukens kamp: Nøkkeloppgjør i gruppe C

Det klart for nok en runde med Obos Nasjonal G19-serien, og denne helgen er det duket for nok en godbit her på MyGame når Rosenborg tar imot Sogndal på SalMar Banen.
Skrevet av Even Funderud
15. februar 2024

Turneringen

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format.
  • 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag.
  • Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet. De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill.
  • Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp.
  • Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

Ukens kamp

Lørdag formiddag entrer Sogndal kunstgresset i Trondheim for å måle krefter mot den historiske stormakten fra bartebyen.

Selv om det fortsatt er en del kamper igjen av gruppespillet trenger begge lag sårt poeng for å få en god start på sesongen.

NM-sølv

Rosenborgs unge lovende hadde en variabel sesong i 2023.

Trønderne tapte fem av seks gruppespillskamper i fjorårets utgave av Obos Nasjonal G19-serien, men maktet samtidig å kjempe seg til en sølvmedalje i Norgesmesterskapet for G19.

Det er i stor grad de samme spillerne som representerte Rosenborg i turneringen forrige sesong, som i år skal gjøre et nytt forsøk på å hevde seg i Obos Nasjonal G19-serien. Noe de hvitkleddes trener Roger Naustan omtaler som en sjeldenhet på juniornivå.

Foreløpig har Troillonga kun et poeng, etter at de spilte 2-2 borte mot Ålesund i første gruppespillsrunde. Årets første hjemmekamp gir trønderne muligheten til å ta sikte på sesongens første trepoenger, og et stort skritt mot avansement.

Mesterne av B-sluttspillet

Laget som venter Rosenborg lørdag formiddag gikk av med seieren i B-sluttspillet i fjorårets utgave av Obos Nasjonal G19-serien. I likhet med trønderne er også Sogndal i en situasjon hvor flere av nøkkelspillerne fra forrige sesong er med videre.

Bunnlag: Rosenborg og Sogndal ligger for øyeblikket nederst i gruppe C. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Denne sesongen har laget fra saftbygda ambisjoner om A-sluttspill for best mulig matching.

Sogndals åpning har vært langt fra ideell for å nå dette målet, da de i første kamp fikk en tøff start på årets gruppespill. Da Molde, vinnerne av fjorårets A-sluttspill, tok turen sørover i slutten av januar.

Kampen endte 1-3 på Fosshaugane Campus, og de blåkledde fra Molde kunne ta med seg samtlige tre poeng hjem til rosenes by.

Denne runden er det sogndølingene som skal på bortetur, og de er avhengige av poeng for å holde liv i drømmen om avansement til A-sluttspillet.

Hverken Rosenborg eller Sogndal fikk full klaff i første gruppespillsrunde, med det er hvordan poengene fordeles lørdag formiddag som vil avgjøre om lagene kan si seg fornøyde med seriestarten eller ikke.

Se kampen her

Gruppene i Obos Nasjonal G19-serien

Gruppe A: Brann, Haugesund, Start, Viking

Gruppe B: Hamkam, Lillestrøm, Odd, Strømsgodset

Gruppe C: Aalesund, Molde, Rosenborg, Sogndal

Gruppe D: Bodø/Glimt, Stabæk, Tromsø, Vålerenga