Ukens kamper: full kamp om avansement

Med kun få kamper igjen i gruppespillet begynner det virkelig å dra seg til i Obos Nasjonal G19-serien. Denne uken har MyGame tre kamper på menyen.
Skrevet av Even Funderud
20. mars 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

 

Torsdag 21.03.24 14:00 Sparebanken Vest Arena Karmøy

Brann har fått maks uttelling på sine kamper i gruppespillet så langt, men er samtidig det laget i gruppe A som har spilt færrest kamper. Kun to kamper har bergenserne fått unnagjort hittil, og de har med det fortsatt brorparten av gruppespillet igjen.

Kamper til gode: Brann har spilt betydelig færre kamper enn torsdagens motstadner. Foto: Skjermdump fra fotball.no

De rødkledde har posisjonert seg godt for å kapre en av de to øverste plassene i gruppa, og hvis de skulle få med seg tre poeng torsdag ettermiddag er det mye som skal skje hvis det ikke ender med A-sluttspill i Bergen. Hvilket det bør være muligheter for, da Brann slo torsdagens motstander 2-1 forrige helg.

Haugesund endte til slutt som tapende finalister i B-sluttspillet i fjorårets utgave av Obos Nasjonal G19-serien. I år har de hvitkledde levert et respektabelt gruppespill så langt, og står med syv poeng på fire kamper. Likevel må rogalendingene på jobb i de siste kampene, da et nytt tap mot Brann vil bety at de faller til tredjeplass med en kamp igjen å spille.

Haugesund har unnagjort begge sine kamper mot Start, som dessverre for sørlendingene har tatt eierskap til jumboplassen i gruppe A. Det betyr at poeng på torsdag trolig er avgjørende for Haugesunds A-sluttspillsambisjoner.

Se kampen her

Fredag 22.03.24 14:00 Romsaa Arena

Stabæk har fullstendig dominert i gruppe D, og har enda ikke sluppet inn mål etter fire spilte kamper. De står med 12 poeng, og en imponerende målforskjell på 12-0.

Kamp om 2.plassen: Stabæk har rykket ifra i gruppe D. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Gapet ned til andreplassen er på hele syv poeng, og Bærumslaget har med det sikret seg plass i det gjeveste sluttspillet. Likevel kan nok det å være to kamper unna et perfekt gruppespill være motivasjon nok til å holde foten på gassen.

På plassen bak er det nettopp Tromsø som er innehaver av den viktige andreplassen. Tromsøværingen ligger an til avansement, selv om de kun har fem poeng på sine fire første kamper.

Tromsøs kollegaer i nord, Bodø Glimt, ligger kun et poeng bak og kampen om andreplassen er et race som kommer til å gå hele veien inn. Poeng på fredag vil sette Tromsø i en ideell posisjon før siste runde.

Se kampen her

Lørdag 23.03.24 15:30 Color Line Stadion

Til tross for at det kun er få kamper som gjenstår er fortsatt alt mulig i gruppe C.

Åpent: Alle lag i gruppe C har fortsatt mulighet til avansement. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Selv om Aalesund fikk en trøkk forrige uke med et tungt 1-6 tap hjemme mot Molde, er det fortsatt liv i håpet om avansement. Det håpet avhenger av at tangotrøyene makter å ta poeng lørdag, og aller helst tre.

Sogndal har etter en tung åpning på gruppespillet for alvor meldt seg på i kampen om avansement. Fjorårets vinnere av B-sluttspillet står nå med seks poeng, etter å ha vunnet sine to siste kamper.

Forrige kamp maktet de å overvinne selveste Rosenborg, etter å ha ligget under hele tre ganger. Kampen endte 4-3, og superspiss Viljar Stavø sto for tre av målene den kampen. Takket være det har sogndølingene alt i egne hender i de siste kampene.

Se kampen her