Se Final 4 U20 på MyGame

Kvartfinalene i NM er ferdigspilt, og 6. og 7. april skal fire av Norges beste U20 ishockeylag måle krefter i Eidisiva Arena på Lillehammer. Få med deg spenningen på MyGame.
2. april 2024

Norgesmesterskapet i ishockey for gutter U20 skal denne helgen avgjøres i Lillehammer, hvor norgesmesteren skal pekes ut blant de fire gjenværende lagene.

I kvartfinalene ble det spilt best av tre-serier for å avgjøre hvem som skulle avansere til semifinalene, men herfra og inn skal oppgjørende avgjøres over én kamp. Det er klart for Final 4 i Eidsiva Arena.

Regjerende mestere mot hjemmelaget

Stavanger Oilers ble seriemestere i årets utgave av U20 Elite A-serien, og vinnerne av U20NM i fjor.

I årets kvartfinale var det Lørenskog som sto i mellom Oilers og Final 4-plass. Siddisene og lørenskogingene sto med en seier hver før den siste avgjørende kampen. Der viste laget fra oljebyen krefter, og vant til slutt 8-0 i DNB Arena.

Oilers har ambisjoner om å supplere trofeskapet med nok et trofe denne sesongen, men da er neste hinder Lillehammer som får privilegiet av å spille på hjemmebane.

Det er Lillehammer Ishockeyklubb som inviterer til Final 4 U20, og i likhet med Oilers måtte og lillehamringene ut i et tredje oppgjør for å sikre seg semifinaleplassen.

Manglerud Star bød på motstand, men det var til slutt laget fra OL-byen som kapret avansementet med 6-0 seier i siste kamp.

I seriespillet tapte Lillehammer tre av 4 kamper mot Stavanger Oilers, hvilket vitner om at seriemesterne har et grep om innlandslaget. Samtidig, så fikk Lillehammer sin ene seier over Oilers nettopp i Eidsiva Arena.

Se kampen her

To revansjesugne lag

Vålerenga hadde få problemer i kvartfinaleserien. Laget fra Oslo øst avgjorde best av tre-serien mot Stjernen på to kamper, og med en målforskjell på 18-3.

Vålerenga endte på 2.plass i seriespillet, kun et poeng bak seriemester Oilers. Likevel er det i ishockey gjerne trofeet for å vinne sluttspillet som henger høyest, så de kongeblå kan revansjere seg til helgen. Når alt skal avgjøres på Lillehammer.

Storhamar kom seg forbi Frisk Asker i kvartfinalene, med en seier på hjemmebane i siste kamp. Hamarlaget har med det allerede toppet fjorårets innsats i turneringen, da de røk ut i kvartfinalene. I årets seriespill har Storhamar vist at de er blant landets bedre lag, med en tredjeplass i U20 Elite A-serien.

Hamarlaget gikk seirende ut av majoriteten av sine kamper i seriespillet, men slet mot den kommende semifinalemotstanderen Vålerenga. Oslolaget endte med å gå seirende ut av tre av de fire kampene lagene spilte mot hverandre.

Likefullt trenger Hamarlaget bare å vinne over Vålerenga én gang, for å kvalifisere seg til finalen.

Se kampen her

Kampoppsett:

Semifinaler

Lørdag 6/4 kl 12:00 – Stavanger Oilers – Lillehammer Elite/NTG
Lørdag 6/4 kl 16:00 – Vålerenga – Storhamar

Bronsefinale

Søndag 7/4 kl 12:00

Finale

Søndag 7/4 kl 16:00

Se alle kampene her