Ukens kamper: Alt skal avgjøres

Onsdag spilles siste gruppespillskamp i flere avdelinger i Obos Nasjonal G19-serien. Se hvem som kvalifiserer seg til A-sluttspillet på MyGame.
2. april 2024

Obos Nasjonal G19-serien

  • OBOS Nasjonal G19-serien er det øverste nivået for seriespill i aldersbestemt fotball i Norge.
  • Turnering spilles i et Champions League format. 16 lag er delt opp i 4 avdelinger av 4 lag. Lagene møtes to ganger innad i gruppene, og de to lagene som da har sanket flest poeng i hver gruppe går videre til A-sluttspillet.
  • De to gjenværende lagene i hver gruppe går til et B-sluttspill. Kvartfinalene og semifinalene i sluttspillet spilles som dobbeltoppgjør, hvor begge lag får en hjemmekamp. Den samlede stillingen etter dobbeltoppgjøret avgjør hvem som går videre i sluttspillet.
  • Turneringen avsluttes med en finalekamp på nøytral grunn.

 14:00 Onsdag 03.04 Sparebanken Vest Arena Karmøy

Haugesund innehar for øyeblikket tabelltoppen i gruppe A, men til tross for at de selv kun har en kamp igjen å spille er de langt fra trygge enda. Bak dem ligger Brann og Viking, som har henholdsvis to og tre kamper igjen å spille.

Haugalendingene har fortsatt alt i egne hender, da seier i deres siste kamp vil være nok til å garantere topp to-plassering i gruppen. Det vil da være nok avstand mellom Haugesund og de andre lagene i gruppen til at de ikke kan tas igjen av begge to, da Brann og Viking skal møte hverandre to ganger før gruppe A er ferdigspilt.

På topp: Haugesund innehar for øyeblikket tabelltoppen i gruppe A. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Haugesund har levert et solid gruppespill, og har etter uavgjortkampen mot nettopp Viking i første serierunde kun røket på et poengtap. Mye hviler likevel på Haugesunds siste gruppespillskamp.

Kun seier er godt nok for å sikre avansement. Ved poengtap vil Haugalendingene være avhengig av at de andre kampene i gruppen går deres vei.

Viking er laget som har mest fotball igjen å spille i årets gruppespill i Obos Nasjonal G19-serien. Siddisene må likevel kunne si seg fornøyd med det de har å vise til så langt, med syv poeng på tre kamper. Samtidig er det verdt å merke seg at seks av disse poengene kom mot Start som ikke har tatt et eneste poeng i årets turnering.

Viking har alt i egne hender, og mye tyder på at kampen om avansement i gruppe A kommer til å leve helt inn.

Se kampen her

14:00 Onsdag 03.04 Aker Stadion

Molde tar imot Sogndal på Aker Stadion i det som er gruppe C sin siste kamp. Etter at Aalesund slo Rosenborg med et vinnermål på overtid tirsdag ettermiddag er det nå Sunnmøringene som er de eneste som er sikret a-sluttspill. Rosenborg, som har ledet gruppe C store deler av gruppespillet, må innse at de må ta til takke med B-sluttspill.

Åpent: Kun Aalesund er sikret avansement til a-sluttspillet. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Vinneren av Molde – Sogndal vil avansere til A-sluttspillet, mens ved uavgjort er det Molde som vil gå forbi Rosenborg på målforskjell.

Det som er sikkert er at et av lagene som går ut på kunstgresset på Aker Stadion onsdag ettermiddag kommer til å gå videre til A-sluttspillet.

Se kampen her

To på topp: Odd og Lillestrøm innehar tabelltoppen i gruppe B. Foto: Skjermdump fra fotball.no

18:30 Onsdag 03.04 LSK-hallen
I det som har blitt en todelt gruppe er det likevel enda ikke klart hvem som avanserer til A-sluttspillet. For mens Odd er sikret plass i det gjeveste sluttspillet, kan ikke Lillestrøm puste trygt ut enda.

Hvis Strømsgodset slår Hamkam, og Odd slår Lillestrøm, er det drammenserne som vil kapre andreplassen i gruppe B. Lillestrøm har fortsatt alt i egne hender, og kan før siste runde ende på alt fra første til tredjeplass i gruppen.

Tar Lillestrøm poeng i gruppespillets siste kamp, er de sikret avansement.

Gruppeseieren skal og deles ut i siste kamp. Når Lillestrøm tar imot Odd i LSK-hallen. Begge lag gikk på tap i forrige runde etter å ha gått ubeseiret gjennom de fire første rundene.

Lagene som spilte 1-1 mot hverandre i første gruppespillskamp skal igjen måle krefter. Den som går ut av dette oppgjøret med tre poeng vil ta gruppeseieren. Det betyr ikke bare heder og ære, men og angivelig enklere motstand i kvartfinalen i A-sluttspillet.

Se kampen her