Ukens kamper: Seiersrekker må ta slutt

Det er duket for 4.runde i Obos Nasjonal G17-serien 2024. På menyen står blant annet et møte mellom fjorårets to beste lag, to oppgjør mellom lag som hittil har vunnet alle sine kamper, og et nyopprykket lag i medvind.
Skrevet av Even Funderud
1. mai 2024

Obos Nasjonal G17-turneringen

• Et seriespill hvor hvert lag møter hverandre to ganger

• 28 lag er delt inn i to divisjoner

• 10 lag i 1.divisjon Elite

• 2 avdelinger av 9 lag i 2.divisjon, avdeling A og B

• De to nederste lagene på tabellen i 1.divisjon rykker ned

• Vinnerne av hver avdeling i 2.divisjon rykker opp

• 2.plassene i avdeling A og B i 2.divisjon møtes i en playoff over to kamper

• Vinneren av den playoffen møter 8.plassen i 1.divisjon i en ny playoff

  • Vinneren av det oppgjøret får plass i neste års 1.divisjon

Se alle kampene her

Lørdag 04.05 14.00 – Aker stadion

Historisk rivaleri

1.div: Slik ser tabellen i 1.divisjon ut etter at de fleste lag har spilt tre kamper. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Rivaliseringen mellom to historiske storheter i norsk fotball får utfolde seg på G17-nivå denne lørdagen, når Molde tar imot Rosenborg på Aker Stadion.

Moldenserne står med tre poeng på sine tre første kamper, mens Rosenborg ligger et poeng foran etter at de tok sesongens første seier mot Haugesund forrige runde. Begge lag bør steppe opp poengfangsten om de skal hevde seg i årets sesong.

Trøndernes tropp består i stor grad av de samme spillerne som vant norgesmesterskapet for 16-åringer i 2023. Mange av spillerne i Moldes tropp deltok og i turneringen, men for romsdalingene stoppet cupdeltagelsen allerede i åttendelsfinalen hvor de tapte mot nettopp Rosenborg.

Denne helgen får moldenserne mulighet til å revansjere seg.

Se kampen her

Lørdag 04.05 16.00 – Color Line Stadion

Seiersrekke må stoppe

God start: Både Aalesund og Lyn har vunnet alle sine kamper denne sesongen. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Aalesund endte på andreplass i sin avdeling i fjorårets 2.divisjon, og fikk med det muligheten til å spille kvalifisering for retten til å spille i 1.divisjon i 2024.

Sunnmøringene tapte kvalifiseringen, og har måttet begi seg ut på nok en sesong på nivå to. I årets utgave av turneringen har Aalesund startet med et pang, og topper tabellen med full pott etter tre spilte kamper.

Hvis Aalesund skulle klare å kapre avdelingsseieren vil de rykke direkte opp, uten å måtte gå via kvalifisering.

Et lag som viser tidlige tegn på at de kan blande seg inn i kampen om opprykket er hovedstadslaget Lyn. Lyns herrelag har rykket opp og bitt fra seg på landets nest øverste nivå, og det samme gjør klubbens 17-åringer. Oslolaget har spilt en kamp mindre en helgens motstander, men har vunnet begge sine kamper hittil. Minst en av seiersrekkene stopper denne lørdagen.

Se kampen her


Søndag 05.05 15.00 – Odd Treningsbane KG

Drømmestarten fortsetter

Også i 1.divisjon er det seiersrekker som må ta slutt denne helgen. Odd har spilt en kamp mindre enn de fleste i avdelingen, men har vunnet begge sine oppgjør.

Denne helgen skal Telemarkingene være vertskap for nyopprykkede Åsane, som har fortsatt å markere seg på det øverste nivået.

Bergenserne feide motstanderne av banen i sine to første kamper, og forrige runde slo de selveste Molde 3-2 med et seiersmål på overtid.

Søndag ettermiddag skal Åsane forsøke å bygge på rekken med imponerende resultater.

Se kampen her


Mandag 06.05 15.00 SR-Bank Arena

Sølvvinner mot seriemester

Det er 1.divisjon 2023s to beste lag som barker sammen på SR-Bank Arena mandag ettermiddag, da sølvvinnere Viking tar imot de regjerende seriemesterne Vålerenga.

Vålerenga vant fjorårets utgave av Obos Nasjonal G17 1.divisjon med en luke på hele syv poeng, men i 2024 er det siddisene som har startet sesongen best.

Viking er hittil ubeseirede, og står med syv poeng. Vålerenga er og ubeseiret, men har en kamp mindre spilt og står med fire poeng på to kamper. Begge lag vil kunne melde seg på i toppkampen med seier mandag ettermiddag.

Se kampen her