Ukens kamper: jakten på årets første poeng

Obos Nasjonal G17-serien ruller videre denne helgen. Flere lag skal forsøke å reise seg etter en tøff sesongåpning, mens andre skal prøve å starte ferden mot opprykk.
Skrevet av Even Funderud
18. april 2024

Obos Nasjonal G17-turneringen

• Et seriespill hvor hvert lag møter hverandre to ganger

• 28 lag er delt inn i to divisjoner

• 10 lag i 1.divisjon Elite

• 2 avdelinger av 9 lag i 2.divisjon, avdeling A og B

• De to nederste lagene på tabellen i 1.divisjon rykker ned

• Vinnerne av hver avdeling i 2.divisjon rykker opp

• 2.plassene i avdeling A og B i 2.divisjon møtes i en playoff over to kamper

• Vinneren av den playoffen møter 8.plassen i 1.divisjon i en ny playoff

  • Vinneren av det oppgjøret får plass i neste års 1.divisjon

14:30 Lørdag 20.04 Aspmyra Stadion

Utsatt åpningskamp

Bodø Glimt er det eneste laget i 2.divisjon avdeling 2 som enda ikke har spilt sin åpningskamp denne sesongen. 2.divisjons avdelinger består av ni lag, og et lag får derfor «pause» hver runde.

Bodøværingene er et nytt tilskudd til 2.divisjon, da de i fjor endte på nedrykksplass i 1.divisjon. Den gangen endte de gulkledde med kun 13 poeng på sine 18 kamper, en poengfangst som må forbedres betraktelig i hvis de skal ha ambisjoner om opprykk på første forsøk. I årets første seriekamp møter de revansjelystne Østfoldinger.

Første kamp: Bodø Glimt har enda ikke spilt sin første kamp denne sesongen. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Det er Fredrikstad som skal entre kunstgresset på Aspmyra Stadion denne lørdagen. De hvite og røde var middelhavsfarere i fjorårets sesong, og endte til slutt på fjerdeplass blant de ni lagene i 2.dvisjon avdeling B.

I årets åpningskamp var ungguttene fra plankebyen nære å dra i land en imponerende snuoperasjon mot Strømsgodset. Strømsgodset ledet 0-3 etter kun 32 minutter, men på en periode på 19 minutter fra det 57. minutt klarte Fredrikstad å sette tre baller i nettet bak motstandernes sisteskanse.

Dessverre for Fredrikstad satt gjestene fra Drammen inn 3-4-målet på overtid, og til tross for en imponerende opphenting ble Fredrikstad belønnet med null poeng i sesongens første kamp.

Se kampen her

19:00 Lørdag 20.04 Romsaa Arena

Veien tilbake

På topp: Både Tromsø og KBK vant sin først kamp. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Tromsø havnet i likhet med sine kolleger i nord på nedrykksplass i fjorårets 1.divisjon. Tromsøværingene endte på jumboplassen, og tok kun 9 poeng i 2023-sesongen. Forrige helg åpnet Tromsø årets sesong med en imponerende 1-5 seier borte mot Hamkam. Ferden mot et mulig opprykk fortsetter denne helgen med årets første hjemmekamp.

Kristiansund er laget som venter på motsatt banehalvdel lørdag kveld. Nordmøringene havnet på nest sisteplass i fjorårets 2.divisjon avdeling B, og det er en formidabel oppgave som venter på dem i Tromsø denne runden.

Samtidig åpnet Kristiansund sesongen med en 3-1 seier over Sogndal, og med et herrelag som maktet å rykke opp fra Obosligaen til Eliteserien i fjorårets sesong kan ungguttene ha blitt inspirert til å prøve på det samme.

Se kampen her

14:00 Søndag 21.04 Aker Stadion

Tung sesongåpning

Molde er normalt sett er lag som hevder seg på aldersbestemt så vel som seniornivå. De har blant annet har vunnet Norgesmesterskapet for 19-åringer fire ganger siden 2016. Likevel var det i fjor en mindre imponerende innsats fra laget som skal representere de blåkledde i årets sesong.

1.runde: Slik er ståa i 1.divisjon etter åpningsrunden. Foto: Skjermdump fra fotball.no

I fjorårets Obos G17-sesong havnet det historierike laget på nedre halvdel av tabellen, og i Norgesmesterskapet for 16-åringer røk de ut allerede i åttendelsfinalen. Riktignok borte mot Rosenborg, som endte med å vinne hele turneringen. Heller ikke årets første kamp ga grunn til jubel, da de røk på et tap hjemme mot Viking.

Haugesund er søndagens motstander på Aker Stadion. Rogalendingene havnet på den sure fjerdeplassen i fjorårets sesong, kun to poeng bak bronseplassen. Haugesund fikk i likhet med deres kommende motstander en røff start på sesongen, da de tapte 2-4 hjemme mot det nyopprykkede laget Åsane. Det eneste som er sikkert er at minst et av lagene som entrer matta på Aker Stadion søndag ettermiddag vil ta sine første poeng i årets sesong  .

Se kampen her