Ukens kamp: utsatt serieåpning

Forrige helg gikk startskuddet i Obos Nasjonal G17-serien. De fleste lagene i 1.divisjon har unnagjort sine åpningskamper, men det er enda et oppgjør som gjenstår før første runde er ferdigspilt.
Skrevet av Even Funderud
11. april 2024

Obos Nasjonal G17-turneringen

  • Et seriespill hvor hvert lag møter hverandre to ganger
  • 28 lag er delt inn i to divisjoner
  • 10 lag i 1.divisjon Elite
  • 2 avdelinger av 9 lag i 2.divisjon, avdeling A og B
  • De to nederste lagene på tabellen i 1.divisjon rykker ned
  • Vinnerne av hver avdeling i 2.divisjon rykker opp
  • 2.plassene i avdeling A og B i 2.divisjon møtes i en playoff over to kamper
  • Vinneren av den playoffen møter 8.plassen i 1.divisjon til en ny playoff
  • Vinneren av det oppgjøret får plass i neste års 1.divisjon

 

Åtte av de ti lagene i 1.divisjon i Obos Nasjonal G17-serien spilte sin første kamp forrige helg, men den siste kampen går av stabelen denne lørdagen. Lagene hadde en nokså ulik fjorårssesong, da det nå er bronsevinnerne som skal besøke laget som akkurat havnet på trygg grunn.

Stabæk endte på tredjeplass i fjorårets utgave av turneringen, kun et poeng bak sølvplassen. 2006-årgangen har nå blitt for gamle til å delta i G17-turneringen, men spillerne født i 2007 har mulighet til å toppe fjorårets resultat. 2007-modellene som i fjor røk ut på et knepent tap i kvartfinalen i Norgesmesterskapet for G16 skal i nå nok en gang ut i en nasjonal turnering.

12 poeng: 12 poeng skilte lagene forrige sesong. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Odds G17-lag var ikke med medaljekampen i fjorårets sesong, men havnet kun en plass over Lillestrøm som måtte ut i playoff for å beholde plassen i 1.divisjon. Til tross for at de endte med en fempoengsluke ned til utrygg grunn, ønsker trolig Telemarkingene å holde større avstand til nedrykksstriden i årets sesong.

Lagene møtte hverandre to ganger i fjor, og endte med en seier hver i det som var to svært målrike oppgjør. Stabæk vant 4-1 i mai, før Odd slo tilbake med 7-4 i oktober. Det er altså Odd som tok siste stikk i fjorårets duell, og det gjorde de på lørdagens bane; Skagerak Arena.

Se kampen her

Spennende åpning

Nyopprykkede: De nyopprykkede lagene Åsane og Sandefjord åpnet begge med seier i første runde. Foto: Skjermdump fra fotball.no

De to nyopprykkede lagene, Sandefjord og Åsane, åpnet begge med seier i sine åpningskamper.

Samtidig som at lag som tradisjonelt har vært sterke på aldersbestemte nivåer som Vålerenga, Molde og Rosenborg avga poeng. Åpningsrunden så langt får det til å se ut som at dette kan bli en svært jevn sesong.

Se alle kampene her