Ukens kamper: topp mot bunn

I denne runden av Obos Nasjonal G17-serien skal lagene i 1.divisjon kjempe om viktige poeng i både topp- og bunnstrid, mens vi i 2.divisjon får se det Arne Scheie omtaler som "alle lokaloppgjørs mor".
Skrevet av Even Funderud
4. juni 2024

Obos Nasjonal G17-turneringen

• Et seriespill hvor hvert lag møter hverandre to ganger

• 28 lag er delt inn i to divisjoner

• 10 lag i 1.divisjon Elite

• 2 avdelinger av 9 lag i 2.divisjon, avdeling A og B

• De to nederste lagene på tabellen i 1.divisjon rykker ned

• Vinnerne av hver avdeling i 2.divisjon rykker opp

• 2.plassene i avdeling A og B i 2.divisjon møtes i en playoff over to kamper

• Vinneren av den playoffen møter 8.plassen i 1.divisjon i en ny playoff

• Vinneren av det oppgjøret får plass i neste års 1.divisjon


18.00 Torsdag 06.06 – Nadderud stadion

Regjerende medaljevinnere

Elite: Slik ser tabellen ut i 1.divisjon etter at de fleste lagene har spilt syv kamper. Foto: Skjermdump fra fotball.no

Bronsevinnerne Stabæk har ikke maktet å følge opp fjorårets tabellplassering, i det sesongen nærmer seg halvspilt for Bærumslaget. Etter en tung start med tap i fem av de seks første kampene, tok De Blaa sin andre seier i forrige runde, med en overbevisende 2-5 seier borte mot det nyopprykkede overraskelseslaget Åsane.

Seks poeng på syv kamper er stadig en svak poengfangst, og Stabæk må bygge på momentet de fikk i forrige serierunde hvis de skal komme seg vekk fra nedrykksplassen de for øyeblikket innehar.

Denne torsdagen møter Stabæk et av de to lagene som kom over dem i fjorårets Obos Nasjonal G17-sesong; seriemesterne Vålerenga. Hovedstadslaget ligger for øyeblikket på en sjetteplass, men med et jevnt i toppen og en kamp mindre spilt enn flere av lagene over kan Vålerenga klatre opp på en delt førsteplass med seier over Stabæk.

Oslolaget fikk seg en trøkk i sin forrige kamp, da de tapte 0-6 hjemme mot Rosenborg. Hvis de regjerende mesterne skal henge med i tittelkampen i andre halvdel av sesongen, bør de ta tre poeng i sin hengekamp denne torsdagen.

Se kampen her


14:00 Søndag 09.06  – SalMar Banen Kunstgress

Topp mot bunn

Rosenborg har satt foten på gassen, og har scoret like mange mål(10) på sine to siste kamper som de gjorde på de fem kampene før det. Trondheimslaget har vunnet sine siste tre kamper, og innehar for øyeblikket serieledelsen i førstedivisjon.

Ledelsen deler de med tre andre lag, hvorav to av dem har en kamp mindre spilt enn trønderne. Nettopp derfor er Trøndelags stolthet avhengig av å holde seiersrekken oppe.

I den sammenheng er det en drømmemotstander som venter Rosenborg denne søndagen, tabellposisjon og form tatt i betraktning. Det er Lillestrøm som kommer på besøk til Trondheim denne runden, og kanarifuglene er inne i poengfattig periode.

Lillestrøm åpnet sesongen med et målløst oppgjør hjemme mot rivalene Vålerenga, og siden har ikke de gulkledde tatt et eneste poeng.

Seks tap på rad er den tunge rekken Lillestrøm er inne i, og første seier har enda ikke meldt sin ankomst. I fjorårets sesong endte laget fra Romerike på en åttendeplass, og måtte ut i en playoff for å forsvare sin rett til å spille på det øverste nivået også denne sesongen. Lillestrøm må begynne å plukke poeng hvis de skal få muligheten til å være en del av førstedivisjon også neste år.

Se kampen her

19:00 Mandag 10.06  – Sarpsborg st KG

Alle lokaloppgjørs mor

I toppen: Sarpsborg 08 kan gå opp i delt ledelse i avdelingen med seier mandag. Foto: Skjermdump fra fotball.no

På seniornivå har et av Norges største derbyer i år på nytt fått utspille seg etter at den historiske storheten Fredrikstad Fotballklubb, har karret seg opp på norsk fotballs største scene. 12.500 tilskuere var tilstede på en fullstappet Fredrikstad stadion, da Sarpsborg 08 var på besøk den 13.april, i det som var lagenes første møte på øverste nivå siden 2011. Også på G17 nivå skal det kommentatorlegende Arne Scheie omtaler som «alle lokaloppgjørs mor» få utspille seg denne sesongen.

I 2.divisjon avdeling B er kjemper Sarpsborg 08 helt i toppen, og særpingene vil med seier i nabooppgjøret kunne klatre opp på en delt ledelse i avdelingen.

Fredrikstad ligger derimot seks poeng bak sine blåkledde rivaler, i det sesongen straks er halvspilt. Hvis laget fra Plankebyen skal blande seg inn i opprykkskampen må de røde og hvite begynne å slå lagene over seg.

Se kampen her

Alle kampene MyGame sender fra Obos Nasjonal G17-serien de kommende dagene:

Torsdag:
18:00
Stabæk – Vålerenga – 1. divisjon Elite

Lørdag:
11:00
Bryne – Sogndal – 2. divisjon avdeling A

15:30
Kongsvinger – Mjøndalen – 2. divisjon avdeling B

19:30
Bodø/Glimt – Start – 2. divisjon avdeling B

Søndag:
14:00
Rosenborg – Lillestrøm – 1. divisjon Elite

Sandefjord Fotball – Haugesund – 1. divisjon Elite

Mandag:
19:00
Fredrikstad – Sarpsborg 08 – 2. divisjon avdeling B

Se alle kampene her