Ukens kamp

Den 20.serierunden i 2.divisjon for kvinner byr på en kamp av betydning både i opprykks- og nedrykksstriden i avdeling 2. Lørdag 30. september kl.14.00 tar Nanset IF imot Hamkam Kvinner Elite. Laget fra Hamar er avhengige av tre poeng for å holde drømmen om opprykk i live, mens Nanset må karre til seg alle poeng de kan for å distansere seg fra nedrykksstreken.
Skrevet av Even Funderud
29. september 2023
Kategori: Ukens kamp

Odd Kvinner har store deler av sesongen sett urørlige ut i toppen av avdeling 2, og hadde lenge kun avgitt poeng ved en anledning denne sesongen. Dette skulle endre seg da Hamkam Kvinner Elite kom på besøk denne midtuken for å spille en hengekamp fra runde 16. Hamarlaget vant 0-2 og dro fra Grenland med alle de tre poengene. Det ble det igjen blåst liv i kampen om opprykk i avdeling 2. Laget med de grønne draktene puster nå de tidligere ubeseirede serielederne i nakken, og jakten fortsetter på lørdag.

God førstesesong

Den nystiftede fotballklubben Hamkam Kvinner Elite tok over plassen i divisjonssystemet fra Fart Kvinner før 2023-sesongen, og har i sin første sesong etablert seg i toppen av 2.divisjon. Etter den overbevisende seieren mot serielederne øyner de nå mulighetene til å spille 1.divisjonsfotball allerede i 2024. Lagets skotske trener Nathan Flight er klar på at klubbens ambisjon er å etablere seg som et bærekraftig lag i norsk toppfotball, men er ærlig på at han har en drøm om opprykk i klubbens første sesong.

– Odd er fortsatt 6 poeng foran oss, så vi må bare fokusere på det vi kan gjøre selv. Vi kan bare ta tre poeng hver kamp, men vi kan klare å vinne alle kampene vi har igjen. Da kan vi forhåpentligvis ha en mulighet på opprykk.

Neste hinder på veien er Nanset IF kl. 14.00 lørdag 30.september. Nathan Flight er tydelig på at bortekampen mot vestfoldingene ikke er en de tar lett på.

– Noen tror vi bare kan dra ned til Larvik og hente de tre poengene, men vi vet at det blir en kjempetøff kamp. Nanset er et godt lag. Vi kommer til å gå utpå der med samme innstilling som vi hadde mot serielederne forrige kamp.

 

– Feilfrie defensivt

Laget fra Larvik har for øyeblikket like mange poeng som Porsanger. Foreløpig er det målforskjellen som gjør at Nanset ligger over streken på en 11.plass, mens Porsanger ligger an til nedrykk på 12.plass. Nansettrener Andreas Drugge har stor respekt for gjestene fra Innlandet.

– Vi møter et godt lag, og de kommer nok med mye selvtillit etter seieren over Odd. Fortsetter vi å bygge på det gode defensive arbeidet vi viste mot Stabæk kan vi ha en sjanse. Vi er nok avhengige av å være feilfrie defensivt.

Selv om han mener at det er en krevende oppgave å ta poeng fra lørdagens motstander, hevder Drugge at både han og spillerne er rolige i sesonginnspurten. Til tross for at avstanden til nedrykksstreken er kort.

–  Vi har tatt steg i løpet av sesongen, og har fått en god treningshverdag. Så vi er positive til at vi skal ta de poengene som trengs for å berge plassen.